Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze daar plezier aan beleven. Daarom voeren de bibliotheken in Coevorden het project Scoor een Boek! uit. Een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal.

Scoor een Boek! op scholen in Coevorden

In 2020 lazen 22.548 kinderen uit tien provincies samen zoveel mogelijk boeken tijdens Scoor een Boek!
Ook in 2021 doen kinderen uit de groepen 5 en/of 6 van scholen uit Coevorden weer mee met Scoor een Boek!.

Het doel: leerlingen laten scoren

Keziah VeendorpDe leerlingen gaan tijdens Scoor een Boek! tien weken lang hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen (‘scoren’) in de klas. De bibliotheken in Aalden, Coevorden, Dalen, Oosterhesselen, Schoonoord en Sleen willen hiermee het leesplezier bij kinderen aanwakkeren.

FC Emmen-speler Keziah Veendorp gaat ze hierbij aanmoedingen. Vanwege de coronamaatregelen vinden veel activiteiten online plaats.

Opzet Scoor een Boek!

Aftrap | maart 2021 | Een educatiemedewerker van de bibliotheek bezoekt door middel van een filmpje de groep met een topselectie aan boeken, een score-poster én een motiverende videoboodschap van de voetballer Keziah Veendorp van FC Emmen.

Rust | april 2021 | De medewerker van de bibliotheek praat (online) met de klas over de boeken. Samen bekijken ze de tweede videoboodschap van Keziah Veendorp.

Fluitsignaal | eind mei | Na tien weken boeken ‘scoren’ is het tijd voor Het Fluitsignaal. Hoe we dit af gaan sluiten? Dat is nog even een verrassing. Ook wordt de eindscore van Scoor een Boek! bekend gemaakt.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Bibliotheken Coevorden: Gerry Berends