Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze daar plezier aan beleven. Daarom voeren de bibliotheken in Aa en Hunze het project Scoor een Boek! uit. Een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal.

Scoor een Boek! op scholen in Aa en Hunze

In 2020 lazen 22.548 kinderen uit tien provincies samen zoveel mogelijk boeken tijdens Scoor een Boek!
Ook in 2021 doen kinderen uit de groepen 5 en/of 6 van scholen uit Aa en Hunze weer mee met Scoor een Boek!.

Het doel: leerlingen laten scoren

Mike te WierikDe leerlingen gaan tijdens Scoor een Boek! tien weken lang hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen (‘scoren’) in de klas. De bibliotheken in Annen, Gieten, Rolde en Gasselternijveen willen hiermee het leesplezier bij kinderen aanwakkeren.

FC Groningen-speler Bart van Hintum gaat ze hierbij aanmoedingen. Vanwege de coronamaatregelen vinden veel activiteiten digitaal plaats.

Opzet Scoor een Boek!

Aftrap | februari 2020 | Een educatiemedewerker van de bibliotheek bezoekt (online) de groep met een topselectie aan boeken, een score-poster én een motiverende videoboodschap van de voetballer Bart van Hintum van FC Groningen.

Rust | maart 2020 | De medewerker van de bibliotheek praat (online) met de klas over de boeken. Samen bekijken ze de tweede videoboodschap van Bart van Hintum.

Fluitsignaal | april / mei | Na tien weken boeken ‘scoren’ is het tijd voor Het Fluitsignaal, een sportieve afsluiting in de vorm van een online quiz. Ook wordt de eindscore van Scoor een Boek! bekend gemaakt.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Biblionet Drenthe: Joke Kasemier

Bibliotheken Aa en Hunze: Janneke Oosterveld.

Het project Scoor een Boek! wordt in Aa en Hunze, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo gesponsord door het Jeugdfonds Sport & Cultuur.