Sinds het voorjaar van 2021 organiseren de bibliotheken regelmatig online lezingen en interviews. Deze zijn hier te bekijken.

Meer online lezingen

Online lezing en workshop 'Duidelijke taal' met Japke-d. Bouma

Iedereen heeft er wel een paar: woorden waar je spontaan jeuk van krijgt. Vooral tijdens het werk worden ze je naar het hoofd geslingerd! Denk aan ‘toegevoegde waarde creëren’, ‘uit je comfort zone gaan’ of ‘in je eigen kracht staan’. Weet jij eigenlijk wel wat hiermee bedoeld wordt? Op woendag 27 oktober is er een online workshop om 20.00 uur, waarbij Japke jou alles kan vertellen en tips geeft over hoe je met duidelijke taal meer bereikt. 

Wie is Japke-d. Bouma?JapkeBoumaV2


Japke-d. Bouma is columniste, taalgek en ‘kantooramazone’. Ze schrijft wekelijks een column in NRC over werk, carrière en (kantoor)taal en verkocht meer dan 100 duizend boeken met titels als ‘Ga lekker zélf in je kracht staan’, ‘Werken doe je maar thuis’, ‘Mag ik even iets tegen je aanhouden?’ en ‘Hoe vind je zélf dat het gaat?’ Op 19 oktober verschijnt haar nieuwe boek ‘de 19 dingen die je nooit met je collega's moet doen’. 

Wat leer je tijdens de workshop?

Tijdens de workshop geeft Japke je praktische tips en tricks hoe beter om te gaan met jeukwoorden op je werk en hoe je deze zelf kan vermijden. Op deze manier wordt communiceren gemakkelijker, minder 'vaag' en aangenamer. 

Meld je aan!

Meld je aan voor de online lezing met Japke-d. Bouma. Aanmelden is gratis. De workshop is voor iedereen toegankelijk. De online lezing vind plaats via Teams. Na het aanmelden ontvang je in de komende weken een aanmeldingslink voor de online lezing in Teams.
Aanmelden kan tot en met 25 oktober 2021. We zien je graag!

 

Lees meer

Boeken in het zonnetje

Boeken in het zonnetje

Wil jij wat leesinspiratie voor de zomer? Bekijk dan de online talkshow waarin journalist Joep van Ruiten, schrijfster Esmé van den Boom en boekhandelaar Harm Jan Veenstra de mooiste zomerboeken met elkaar bespreken.

Hier vind je de boeken die ze bespreken. Je kunt ze direct reserveren in de catalogus. Sommige titels zijn ook als e-book of luisterboek beschikbaar in de online Bibliotheek.

Lees meer

Terugkijken: Splinter Chabot

Terugkijken: Splinter Chabot

Op woensdag 12 mei was schrijver, programmamaker en politicoloog Splinter Chabot te gast. De interviewer is Matijs Lips, gekozen als beste docent Nederlands 2018 en verbonden aan Volta Beilen, school voor voortgezet onderwijs.

Het interview ging vooral over het boek Confettiregen. Matijs en zijn leerlingen gaan naar aanleiding van dit boek met Splinter in gesprek over ‘het zoeken naar wie je bent’.

Lees meer

Terugkijken: filosofe Eva Meijer

Terugkijken: filosofe Eva Meijer

Voor de Maand van de Filosofie schreef Eva Meijer het essay Vuurduin : aantekeningen bij een wereld die verdwijnt. Dit essay gaat over de gevolgen van klimaatverandering en wat wij eraan kunnen doen. Op woensdagavond 7 april werd Eva Meijer geïnterviewd door Annette Timmer.

Lees meer

Terugkijken: Pauline Broekema

Terugkijken: Pauline Broekema

Joep van Ruiten interviewde op woensdag 10 maart schrijfster Pauline Broekema over haar veelgeprezen boek Tekenares van Montparnasse.

Lees meer

Deel deze pagina