Cursussen Werken met de e-overheid in De Wolden

digisterker

Digisterker: werken met de e-overheid

Je kunt nu leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten, zoals van de gemeente, mijn overheid, UWV, Sociale Verzekeringsbank. De cursus Digisterker - Werken met de e-overheid helpt je op weg.

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. En vanaf 2017 gaat alle communicatie met de overheid via internet. Door het volgen van deze cursus kom je goed beslagen ten ijs. De cursussen worden georganiseerd door Bibliotheek De Wolden.

Inhoud cursus Werken met de e-overheid

Tijdens vier bijeenkomsten leer je:

  • DigiD aanvragen en gebruiken;
  • Zoeken en vinden van overheidsinformatie;
  • Aanvragen van overheidsinformatie;
  • Gebruik van overheidsinformatie;
  • 'Mijn omgevingen'
  • Regelhulp

Cursussen in gemeente De Wolden

In gemeente De Wolden is de volgende cursus gepland:

  • Bibliotheek Ruinerwold: bij voldoende aanmeldingen zal in het voorjaar van 2018 een cursus worden gepland in Bibliotheek Ruinerwold. Heb je belangstelling? Schrijf je dan vast in met het inschrijfformulier hieronder.
  • Bibliotheek Zuidwolde: maandagmorgen 5, 12, 19 en 26 maart van 9.30 - 11.30 uur

 

Deelname is gratis. De cursus wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 6 personen. Je ontvangt een uitgebreid cursusboek waarin je alles rustig kunt nalezen.

N.B. Voor het volgen van deze cursus is het noodzakelijk dat je de basisvaardigheden op de computer beheerst.

Inschrijven

Heb je belangstelling voor een cursus in Bibliotheek Ruinerwold? Schrijf je in met het inschrijfformulier. Bij voldoende aanmeldingen wordt in het voorjaar van 2018 een cursus georganiseerd. De bibliotheek neemt contact met je op als er de cursus van start gaat. Je kunt alleen deelnemen als je inwoner bent van gemeente De Wolden.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

e. digisterker@biblionetdrenthe.nl
t. Bibliotheek Zuidwolde 088 012 8290