Van 5 t/m 30 december liggen er in bibliotheek Odoorn ingepakte verrassingspakketjes klaar en in bibliotheek Borger en Nieuw-Buinen staan verrassingstasjes klaar. In elk pakketje en tasje zitten 3 boeken, waar je een keuze uit kan maken: Romantische uurtjes, Spannende momenten en Lekkere literatuur.

Laat je ook verrassen!

 

Datum: 05 dec
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 17.00/20.00
Locatie: Borger, Nieuw-Buinen en Odoorn

Hé kom jij ook bij de BiebFabriek bende?
Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud en wil je van alles ontdekken en zelf leren? Dan ben je bij de BiebFabriek helemaal op je plek. Hier gaan we namelijk aan de slag met allerlei leuke digitale materialen en leer je programmeren met onder andere LEGO SPIKE, Photon en bouw je je eigen app.  

LEGO WeDo  
Voor kinderen die gek zijn op het bouwen met LEGO, maar er ook een stapje verder mee willen is er LEGO WeDo. Tijdens deze workshop maak je een hond en leer je hoe je deze echt kan laten bewegen! 

Meld je hier gratis aan 

Datum: 06 dec
Begintijd: 15:00 uur
Eindtijd: 16:00 uur
Locatie: Bibliotheek Borger
Toegang: Gratis

Elektronisch boeken lezen met een e-reader is heel handig. Zo hoeft u niet met zware boeken te sjouwen en u kunt meerdere verhalen tegelijk lezen. Maar hoe werkt zo’n e-reader nu?

Voor iedereen die graag wil leren hoe je een e-reader gebruikt, of het een keer wil uitproberen, organiseren de bibliotheken in Borger-Odoorn een e-readerboekenclub.

De e-boekenclub bestaat uit twee bijeenkomsten.

Op 8 december geven we u uitleg over het gebruik van de e-reader. We zorgen dat er al een paar leuke boeken op de e-reader staan, zodat we ook genoeg tijd hebben om elkaar te leren kennen.

Daarna komen we op 22 december weer samen. We gaan het gebruik van de e-reader én het boek gezellig samen bespreken.

Bij beide bijeenkomsten hoort een gratis lunch! Iedereen is welkom, ook als u (nog) geen lid bent van de bibliotheek. De bibliotheek leent de e-readers uit, dus zelf hoeft u nog geen e-reader te hebben.

Aanmelden kan via onderstaand formulier, maar ook in de bibliotheek, via email: m.boertien@biblionetdrenthe.nl of via telefoon: 088 012 8000. 

E-reader boekenclub met gratis lunch

E-reader boekenclub met gratis lunch
activiteit Startdatum Max. deelnemers Inschrijven
E-reader boekenclub met gratis lunch 08-12-2022 11:00 Onbeperkt
E-reader boekenclub met gratis lunch 22-12-2022 11:00 Onbeperkt

Digitaal Spreekuur in bibliotheek Borger op maandag 12 december van 14.00-15.30 uur.

Er is een docent aanwezig die u leuke en handige tips kan geven of die u vragen kunt stellen omtrent uw pc, laptop, tablet en smartphone.

Neem uw eigen laptop, tablet of smartphone mee.

Het Digitaal Spreekuur is gratis en ook voor niet-bibliotheekleden.

Doe mee, u bent van harte welkom! 

Datum: 12 dec
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 15.30
Locatie: Borger
Toegang: gratis

Bibliotheek Odoorn sluit om 19.30 uur in verband met andere activiteiten in het gebouw op:

12 december, 16 januari, 30 januari, 27 februari en 3 april

Datum: 12 dec
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 17.00/20.00
Locatie: Odoorn

Op woensdagmiddag 14 december gaan vrijwilligers in de bibliotheek kniepertjes bakken. Ook nieuwsgierig naar hoe dat gaat en hoe het smaakt?

Of kom gewoon voor de gezelligheid aanschuiven en ze proeven.

Datum: 14 dec
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 17.00
Locatie: Valthermond

Ga mee op avontuur met Kleintje Bieb en kom naar Plaatjes & Praatjes in bibliotheek Nieuw-Buinen en Odoorn op woensdag 14 december van

10.00-11.00 uur.

Samen gaan we voorlezen, zingen, spelletjes doen of knutselen.

Plaatjes & Praatjes is gratis voor ouders, opa's en oma's of oppassers van kleintjes (1,5-4 jaar).

Kinderen mogen altijd boeken lenen. 

Heeft je peuter nog geen bibliotheekpasje? Lid worden is gratis, dus doen!   

Datum: 14 dec
Begintijd: 10.00
Eindtijd: 11.00
Locatie: Nieuw-Buinen en Odoorn

Warmte, lampjes en gezelligheid: het is bijna kerst! Dat vieren we bij de BiebFabriek door onze eigen sneeuwbol te maken. En niet zomaar eentje: jij staat zelf in de hoofdrol. Hoe dan? Je gaat met de green screen op de foto, en die plakken we binnenin de sneeuwbol. Als je hem schudt, lijkt het net alsof je zelf midden in een sneeuwstorm staat.

Om je sneeuwbol te verpakken (bijvoorbeeld als kerstcadeau!) ga je ook een bijzonder doosje maken. Via de iPad ontwerp je een 3D-doosje van papier, zoals een kerstboom of auto. Door te knippen en vouwen zet je hem zelf in elkaar. 

Neem je mooiste kerstmuts en kleren mee, want jij bent de ster tijdens deze BiebFabriek!

Meld je hier gratis aan

Datum: 20 dec
Begintijd: 15:00 uur
Eindtijd: 16:00 uur
Locatie: Bibliotheek Borger
Toegang: Gratis

Film ‘Mijn moeder is een gorilla, en wat dan nog’

In de Kerstvakantie op woensdagmiddag 28 december vanaf 16.00 uur organiseren SOKC en de Bibliotheek een familiefilm in de Oringer Kerk.

De film ‘Mijn moeder is een gorilla, en wat dan nog’ is een Zweedse animatiefilm van Linda Hambäck (Gordon & Paddy) naar het boek van Frida Nilsson.

De 8-jarige Jonna woont in een kindertehuis en droomt ervan geadopteerd te worden, maar op de jaarlijkse open dag is de enige bezoeker een enorme gorilla. Alle kinderen zijn doodsbang van het dier, maar Jonna voelt zich toch ook tot haar aangetrokken. Met tegenzin geeft de directrice Jonna mee. Tussen Jonna en Gorilla, die heel zachtaardig is, groeit langzamerhand een sterke band. Maar dan besluit een eerzuchtige wethouder dat Gorilla weg moet van het rommelige terrein waar ze woont, want hij wil er een luxe zwembad bouwen. Kunnen de twee bij elkaar blijven? De recensenten geven 3 of 4 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 20-10-’21): ‘(…) aangenaam voortkabbelende kalmte (…) Een bescheiden kleinood (…). André Waardenburg (NRC 12-10-’21): ‘(…) eenvoudig geanimeerde maar zeer charmante film (…) staat in de traditie van Scandinavische producties met personages die een tikje non-conformistisch zijn en op een terloopse manier de status quo uitdagen.

De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en er wordt Nederlands gesproken. Kaarten a € 5.00 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Gezond & Weldrogist Sima en de Bibliotheek. De middag zelf aan de zaal.

Datum: 28 dec
Begintijd: 16.00
Eindtijd: 17.30
Locatie: De Oringer Kerk in Odoorn
Toegang: € 5,--

Op vrijdagmiddag 30 december gaan vrijwilligers in de bibliotheek kniepertjes bakken.

Ook nieuwsgierig naar hoe dat gaat en hoe het smaakt? Of kom gewoon voor de gezelligheid aanschuiven en ze proeven.  

Datum: 30 dec
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 17.00
Locatie: Odoorn

Deel deze pagina