Vakantielezen in de bibliotheek

Je kent Vakantielezen misschien al van school. Maar wist je dat er ook een Vakantielezen in de bibliotheek is? Van 15 juli t/m 25 augustus gaan we op reis in de bibliotheek! Elke week ga je in de bibliotheek op reis naar een nieuwe bestemming. Duik mee naar een magische onderwaterwereld of maak een reis door de tijd naar ridders en draken. Wil jij ook mee op reis? Laat je inschrijven bij de balie en ontvang je eigen paspoort.

Schatkist maken

Grote boze draken, prinsessen, stoere helden en de grootste schatkisten die je maar kan vinden. Van 22 t/m 28 juli maak je in de bibliotheek een reis naar de tijd van ridders en kastelen. Kom de hele week langs om een zoektocht naar de verborgen schat van de bibliotheek te doen, of kom op de datum hieronder langs om je eigen schatkist uit de riddertijd te maken.

Datum: 23 juli
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 16.00

Vakantielezen in de bibliotheek

Vuurtoren maken

De Eiffeltoren, het Vrijheidsbeeld of de Chinese Muur. Er is zo veel moois te vinden op de aarde. Daarom gaan we in de bibliotheek van 15 t/m 21 juli op bezoek in andere landen. Je kan de hele week langskomen om bijvoorbeeld je eigen vlag te maken, maar op onderstaande datum kan je je eigen vuurtoren komen maken. Zien we je dan?

Datum: 16 juli
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 16.00
Kosten: Deelname is gratis

De boekenzoeker helpt bij het zoeken naar leuke boeken of informatieboeken voor een spreekbeurt of boekenbeurt.

Oneven weken 15:00 -17:00 uur Bibliotheek Zuidwolde
Even weken 14:00 - 16:00 uur Bibliotheek De Wijk
Met uitzondering van de schoolvakanties.

Datum: 26 juni
Begintijd: 14:00 uur
Eindtijd: 16:00 uur
Kosten: Gratis

Oneven weken 15:00 -17:00 uur Bibliotheek Zuidwolde
Even weken 14:00 - 16:00 uur Bibliotheek De Wijk
Met uitzondering van de schoolvakanties.

Datum: 19 juni
Begintijd: 15:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidwolde
Kosten: Gratis

De BiebFabriek is dé plek voor jou om aan de slag gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken.

Datum: 18 juni
Begintijd: 14:30